ja_mageia

Links PDF Afdrukken E-mailadres

Misschien ben je tijdens het bezoeken van deze site geïnteresseerd geraakt in de Arya Samaj en wil je nog meer informatie hierover. Je kunt natuurlijk op het Internet verder zoeken maar wij hebben alvast een selectie van websites die je wellicht interessant vindt.

Nederlandse websites:
www.prasne.nl
"PRASNE" is een landelijke Arya Samaj organisatie in Nederland en is opgericht door tien Arya Samaj organisaties.

www.ohmnet.nl
Organisatie Hindoe Media. Heeft op verschillende dagen van de week leerzame en vermakelijke radio- en televisie-uitzendingen.

www.stg-holidivali.nl
Stichting Holi Divali Amsterdam organiseerd met succes sinds 1990 Holi en Divali activiteiten in Amsterdam.

www.sawonline.nl
Stichting voor Armen en Wezen is een kleinschalige hulporganisatie die nationaal en  internationaal werkt.

 

Engelse websites:
www.aryasamaj.com
Een zeer overzichtelijke website met veel informatie over de Arya Samaj in Amerika en Canada. Op deze website vind je verschillende soorten informatie. Vooral de moeite waard is "Vedic Wedding". Hier vind je een overzicht van een traditionele huwelijk op de Vedische manier en misschien herken je een paar woorden en handelingen die er beschreven zijn. Zeer interessant als je de volgende keer een trouwpartij bezoekt, dan weet je tenminste waar het over gaat.

www.aryasamajhouston.com
Deze website is opgericht door Arya Samaj in Houston, zoals de naam het al zegt. Het is erg de moeite waard om naar het hoofdstuk over “DAV School” te gaan. Ook kun je naar bhajans luisteren.

www.aryasamajjamnagar.org
Een van de meest uitgebreide websites over de Arya Samaj. Het heeft zeer veel foto materiaal en is ook erg leerzaam. Als je het levensverhaal Swami Dayanand wilt bekijken in foto vorm en je kunt ook Hindi (in het engels mag natuurlijk ook) lezen.

www.vedicculturalcentre.com
Een website van een zeer actief vereniging in Toronto (Canada). Klik eens op “Vedic Knowledge” om te lezen wat de betekenis is van AUM

www.apssa.co.za
Een website uit Zuid-Afrika.

www.aryaspiritualcenter.com
Zeer informatief

www.paropkarinisabha.com
Een trust opgezet door de Arya Samaj.

www.tankara.com
De geboorteplaats van Swami Dayanand.

www.harappa.com
Een geschiedkundige site.

www.agniveer.com
Kritische kijk vanuit de vedische filosofie naar verschillende geloofsovertuigingen.

www.njaryasamaj.com
The Humanitarian Mission of New Jersey Arya Samaj Mandir Inc heeft veel betekend voor de achergestelde in New Jersey maar ook de bevolking van Guyana. Naast de humanitaire hulp die ze aanbieden hebben ze recentelijk hun eigen mandir geopend.

www.aryasamaj.org.gy
Arya Samaj Guyana

www.aryaspiritualcenter.com
The Arya Spiritual Center, New York

www.aryasamajjamnagar.org
Arya Samaj Jamnagar, Gujarat

Zoals je ziet zijn er verschillende Arya Samaj organisaties over de hele wereld. Als je een keer in de buurt ben zullen ze je van harte welkom heten bij één van hun activiteiten. Ze zullen het ook op prijs stellen als ze bezoek krijgen van iemand die uit het buitenland die interesse en waardering toont voor hun werk.

Natuurlijk is ook deze lijst niet compleet. Op het internet kun je nog veel meer interessante links vinden. Als je een leuke/interessante links vindt, laat ons dit dan weten en vertel ons waarom je deze de moeite waard vindt om het erop te zetten, dan plaatsen we deze erbij.